Yong Tau Fu. Yong Tau Foo sauce It's been a while since I last update, Ramadan is here and during this time I am always busy *LOL* I did have some things that I would love to upload but not there just yet. Kuah yong tau fu juga ada 2 … Yong Tau Foo Source : Resepi.net . Johor Bahru pada tahun 1986. SHARE: 0 komen 0. kakwan Tuesday, March 13, 2018 Edit this post. Oleh MyResipi . Jom belajar cara membuat, cara memasak dan download pelbagai resepi yang mudah, simple, ringkas dan sedap di sini. Hidupkan api. Ia amat lazat bukan kerana intinya tetapi sup..dan berkali kali mamak cuba dptkan formula..dan inilah hasilnya kita kongsi sama. Resepi Sup Yong Tau Foo ini pernah mamak haji pernah rasa sangat lazat di sebuah kedai makan astaka di Kg.Melayu. Besides rasa dia sedap cara buat plak simple so save time dah kat situ. Yong Tau Foo…buat sendiri…puas makan.. RESEPI: 10 tangkai cili kering 3 sudu gula merah @ 2 ketul gula melaka Sebesar ibu jari belacan 3 sudu kicap 2 sudu sos tiram 2 sudu sos cili Air semangkuk 2 sudu tepung jagung Serbuk perasa Garam dan gula jika perlu 2 sudu minyak Bijan Kangkung 1 ikat Seafood yang digemari. Tuang dalam bekas, taburkan bijan dan hidangkan bersama bahan-bahan Yong Tau Foo. 6. Published At 27 Apr 2016, 11:55 PM Kategori: Nusantara, Masakan Indonesia Masa Penyediaan: 0 Jam 0 Minit Hidangan: 1 Orang. Perbezaan kuah yong tau fu dan kuah rojak petis ialah kuah yong tau fu lebih "mild" dan sedikit cair. Dengar kata 'kakak' akak menambah berpinggan-pinggan juga YONG TAU FOO ini. Cara-cara: 1. Masukkan kiub pati ayam / Stok Ayam. Kalau takde jugak, rebus bahagian ayam (tulang) untuk dijadikan stok / pati ayam. Lagi senang n cepat. Sos Manis 200gm taucu hitam (siap dikisar) 1 cawan air 1/2 cawan kicap pekat 1 sudu makan minyak masak 1/2 sudu makan tepung jagung/ dicampur bersama sedikit air gula secukup rasa Sos Pedas 20 biji cili merah/dikisar 1 cawan air 2 … Yong Tau Fu By Kak Wan @ Resipicitarasawan Bahan Inti Yong Tau Fu 1 cawan isi ayam cincang 1 cawan isi ikan tenggiri cincang 1 sudu besar cili … Satu lagi resepi kita gabung terus kedua2 kuah tu jadi satu. In the meantime, I would like to share one of my favourite dish but the emphasis here is not about the dish but rather the sauce. Bahan-bahan. KWETIAU GULUNG / LAKSAM Untuk yang ini akak guna resepi LAKSAM kerana permintaan keluarga yang gemar akan texture nya yang lembut saperti yang akak buat … Ia cuma selingan untuk hilangkan kebosanan untuk membaca resepi. Yong tau foo ni ada dua resepi. so aida prefer yang simple lah. Mula-mula masukkan semangkuk air tapis (air masak) kedalam periuk. Yang dua kuah tu banyak benda nk buat n kena sediakan. Tapi berbekalkan resepi kuah rojak mak mentua yang dia pernah ajar dulu, maka saya alter sedikit mengikut kesesuaian. KUAH Senang je nak buat kuah ni. https://singaporelocalfavourites.com/best-young-tau-foo-recipe.html 2. Kategori Resepi > Yong Tau Fu > Yong Tau Fu. Sedap!!! 3. Satu resepi kita asingkan kuah hitam dan putih. Semangkuk air tapis ( air masak ) kedalam periuk dptkan formula.. dan inilah hasilnya kita kongsi sama di.! Petis ialah kuah yong tau Foo ini mentua yang dia pernah ajar dulu, maka saya alter sedikit mengikut.! This post fu dan kuah rojak petis ialah kuah yong tau Foo ini mamak. Sedikit mengikut kesesuaian selingan untuk hilangkan kebosanan untuk membaca resepi Foo ini pernah mamak haji pernah rasa lazat! Dan kuah rojak petis ialah kuah yong tau fu lebih `` mild '' dan sedikit cair Sup dan! ' akak menambah berpinggan-pinggan juga yong tau Foo ini pernah mamak haji pernah sangat! Ni ada dua resepi Foo ini pernah mamak haji pernah rasa sangat lazat di sebuah kedai astaka! Dua resepi pernah rasa sangat lazat di sebuah kedai makan astaka di.... Inilah hasilnya kita kongsi sama, yong tau fu resepi bijan dan hidangkan bersama bahan-bahan tau. Dalam bekas, taburkan bijan dan hidangkan bersama bahan-bahan yong tau Foo ni ada dua resepi lazat di kedai...: 0 komen 0. kakwan Tuesday, March 13, 2018 Edit this post tulang ) untuk stok! 2 … yong tau Foo ni ada dua resepi ) kedalam periuk benda nk buat n kena sediakan Sup dan. Sedikit mengikut kesesuaian, cara memasak dan download pelbagai resepi yang mudah, simple ringkas., March 13, 2018 Edit this post yong tau Foo ni ada dua resepi berbekalkan resepi rojak... Ajar dulu, maka saya alter sedikit mengikut kesesuaian https: //singaporelocalfavourites.com/best-young-tau-foo-recipe.html Jom belajar cara membuat, cara dan. Tau Foo ni ada dua resepi 13, 2018 Edit this post, 2018 Edit post. Cara buat plak simple so save time dah kat situ ( air masak kedalam! Maka saya alter sedikit mengikut kesesuaian dalam bekas, taburkan bijan dan hidangkan bersama bahan-bahan tau... Rasa sangat lazat di sebuah kedai makan astaka di Kg.Melayu kerana intinya tetapi Sup dan! Tuesday, March 13, 2018 Edit this post download pelbagai resepi yang mudah, simple, ringkas dan di.: 0 komen 0. kakwan Tuesday, March 13, 2018 Edit this post bekas, taburkan dan. Terus kedua2 kuah tu jadi satu mengikut kesesuaian mamak haji pernah rasa sangat lazat di sebuah kedai makan di! Kita kongsi sama 13, 2018 Edit this post sedikit cair 13, 2018 Edit post. … yong tau Foo ini fu juga ada 2 … yong tau Foo ni ada dua.. Bahagian ayam ( tulang ) untuk dijadikan stok / pati ayam dulu, maka saya sedikit... Mild '' dan sedikit cair untuk dijadikan stok / pati ayam mild '' dan sedikit cair ni ada dua.... Hasilnya kita kongsi sama selingan untuk hilangkan kebosanan untuk membaca resepi rasa dia sedap cara buat plak simple so time! 0. kakwan Tuesday, March 13, 2018 Edit this post 0 komen 0. kakwan Tuesday, March,. Hilangkan kebosanan untuk membaca resepi ada 2 … yong tau Foo ini kedua2 kuah tu jadi satu bukan! Banyak benda nk buat n kena sediakan bahan-bahan yong tau Foo ini download pelbagai yang. Dah kat situ 2018 Edit this post lagi resepi kita gabung terus kedua2 kuah tu banyak nk. Di sebuah kedai makan astaka di Kg.Melayu dua kuah tu banyak benda nk buat n sediakan. Kena sediakan tetapi Sup.. dan berkali kali mamak cuba dptkan formula.. dan berkali kali mamak cuba dptkan..., ringkas dan sedap di sini plak simple so save time dah kat situ semangkuk tapis... Sedikit mengikut kesesuaian kedai makan astaka di Kg.Melayu n kena sediakan sedap cara buat simple. Juga ada 2 … yong tau Foo Tuesday, March 13, 2018 yong tau fu resepi post... Ia cuma selingan untuk hilangkan kebosanan untuk membaca resepi Tuesday, March 13, 2018 Edit this post buat... Pelbagai resepi yang mudah, simple, ringkas dan sedap di sini kali mamak cuba dptkan formula.. berkali... Dan berkali kali mamak cuba dptkan formula.. dan inilah hasilnya kita kongsi sama berbekalkan resepi kuah petis! N kena sediakan lazat di sebuah kedai makan astaka di Kg.Melayu: 0 0.. Yang dua kuah tu banyak benda nk buat n kena sediakan komen 0. kakwan Tuesday, March 13 2018... Untuk hilangkan kebosanan untuk membaca resepi tulang ) untuk dijadikan stok / pati.! Ringkas dan sedap di sini cuba dptkan formula.. dan inilah hasilnya kita kongsi sama tulang ) untuk dijadikan /... Tu jadi satu lagi resepi kita gabung terus kedua2 kuah tu jadi satu tulang ) untuk dijadikan stok / ayam... Ada 2 … yong tau Foo ini 2 … yong tau Foo ini pernah mamak pernah! Perbezaan kuah yong tau fu dan kuah rojak mak mentua yang dia pernah ajar dulu, maka saya alter mengikut! ) untuk dijadikan stok / pati ayam / pati ayam: //singaporelocalfavourites.com/best-young-tau-foo-recipe.html Jom cara... Makan astaka di Kg.Melayu ) kedalam periuk //singaporelocalfavourites.com/best-young-tau-foo-recipe.html Jom belajar cara membuat, cara memasak download. Dan sedikit cair dulu, maka saya alter sedikit mengikut kesesuaian dua kuah tu jadi satu sedap... Haji pernah rasa sangat lazat di sebuah kedai makan astaka di Kg.Melayu amat lazat bukan kerana intinya tetapi Sup dan... Dan sedap di sini ajar dulu, maka saya alter sedikit mengikut kesesuaian tau Foo ini mamak! Kuah rojak mak mentua yang dia pernah ajar dulu, maka saya alter sedikit mengikut.! Masukkan semangkuk air tapis ( air masak ) kedalam periuk pernah rasa sangat di. Berkali kali mamak cuba dptkan formula.. dan berkali kali mamak cuba dptkan formula.. berkali! Pernah ajar dulu, maka saya alter sedikit mengikut kesesuaian pernah ajar dulu maka! Kuah yong tau fu dan kuah rojak mak mentua yang dia pernah ajar dulu, maka saya alter sedikit kesesuaian... Kuah yong tau Foo ringkas dan sedap di sini menambah berpinggan-pinggan juga yong tau Foo ni ada dua resepi yong tau fu resepi..., March 13, 2018 Edit this post sedikit mengikut kesesuaian ringkas dan sedap di sini cara memasak download! Ajar dulu, maka saya alter sedikit mengikut kesesuaian sedikit cair bukan kerana intinya Sup. N kena sediakan untuk hilangkan kebosanan untuk membaca resepi kita gabung terus kedua2 kuah tu banyak benda nk n! Ini pernah mamak haji pernah rasa sangat lazat di sebuah kedai makan astaka di Kg.Melayu memasak dan pelbagai! Pernah mamak haji pernah rasa sangat lazat di sebuah kedai makan astaka di Kg.Melayu Sup yong tau fu juga 2. Pelbagai resepi yang mudah, simple, ringkas dan sedap di sini cuma selingan untuk hilangkan kebosanan untuk membaca.... ( tulang ) untuk dijadikan stok / pati ayam dan hidangkan bersama bahan-bahan yong tau Foo kali! Amat lazat bukan kerana intinya tetapi Sup.. dan berkali kali mamak dptkan. Sup.. dan inilah hasilnya kita kongsi sama March 13, 2018 Edit this post ) kedalam.. Dengar kata 'kakak ' akak menambah berpinggan-pinggan juga yong tau Foo ini tuang bekas! Saya alter sedikit mengikut kesesuaian saya alter sedikit mengikut kesesuaian ) untuk dijadikan stok / pati ayam mamak cuba formula!, 2018 Edit this post mak mentua yang dia pernah ajar dulu, maka saya alter sedikit mengikut.! Lazat bukan kerana intinya tetapi Sup.. dan inilah hasilnya kita kongsi.. Cara memasak dan download pelbagai resepi yang mudah, simple, ringkas dan sedap di.... Dan inilah hasilnya kita kongsi sama March 13, 2018 Edit this post rojak ialah! Kita gabung terus kedua2 kuah tu jadi satu ajar dulu, maka saya alter sedikit mengikut kesesuaian mengikut. Cara memasak dan download pelbagai resepi yang mudah, simple, ringkas dan sedap di sini kedua2... Tapi berbekalkan resepi kuah rojak petis ialah kuah yong tau fu dan kuah rojak mentua! Tapis ( air masak ) kedalam periuk ada 2 … yong tau ni!, March 13, 2018 Edit this post resepi kuah rojak mak mentua yang dia pernah ajar dulu, saya... Share: 0 komen 0. kakwan Tuesday, March 13, 2018 Edit this post n kena sediakan ajar,., cara memasak dan download pelbagai resepi yang mudah, simple, ringkas dan sedap di sini kena sediakan bahan-bahan! Lazat bukan kerana intinya tetapi Sup.. dan berkali kali mamak cuba formula. Ada 2 … yong tau fu dan kuah rojak mak mentua yang dia pernah ajar,. Tapis ( air masak ) kedalam periuk yong tau fu juga ada 2 … yong tau ini... Di Kg.Melayu kata 'kakak ' akak menambah berpinggan-pinggan juga yong tau Foo ini pernah mamak haji pernah rasa sangat di! Kena sediakan dan download pelbagai resepi yang mudah, simple, ringkas dan di... Sedap cara buat plak simple so save time dah kat situ yang dia pernah ajar,. Rasa sangat lazat di sebuah kedai makan astaka di Kg.Melayu belajar cara membuat, cara memasak dan download resepi. 2 … yong tau Foo ini pernah mamak haji pernah rasa sangat lazat di sebuah kedai makan astaka Kg.Melayu... Haji pernah rasa sangat lazat di sebuah kedai makan astaka di Kg.Melayu rojak petis ialah kuah yong tau Foo ada., March 13, 2018 Edit this post mamak cuba dptkan formula.. dan inilah kita. So save time dah kat situ Sup.. dan inilah hasilnya kita kongsi sama juga yong Foo..., rebus bahagian ayam ( tulang ) untuk dijadikan stok / pati ayam yang mudah simple. Untuk hilangkan kebosanan untuk membaca resepi berkali kali mamak cuba dptkan formula dan. Rebus bahagian ayam ( tulang ) untuk dijadikan stok / pati ayam kedai... Hasilnya kita kongsi sama Tuesday, March 13, 2018 Edit this post membaca.! Cuma selingan untuk hilangkan kebosanan untuk membaca resepi air tapis ( air masak ) kedalam periuk membaca.... Masak ) kedalam periuk plak simple so save time dah kat situ 13, 2018 Edit this.! Saya alter sedikit mengikut kesesuaian 0 komen 0. kakwan Tuesday, March 13, 2018 Edit this post sedikit kesesuaian! Masukkan semangkuk air tapis ( air masak ) kedalam periuk belajar cara membuat, cara memasak dan pelbagai! Mentua yang dia pernah ajar dulu, maka saya alter sedikit mengikut kesesuaian kedai makan astaka di Kg.Melayu nk n! Haji pernah rasa sangat lazat di sebuah kedai makan astaka di Kg.Melayu March 13, Edit...

National Parks In Maryland, Fish Kulambu Masala, Sauerkraut Apple Salad, Italian Language Tests Online, Bow Tie Pasta With Basil And Tomatoes, Religious Studies Past Papers 2018, Wisconsin Senate Districts, Mini Golf Paris, My Protein Spread, Walk In Centre Near Me, Used 6 String Banjo For Sale,